GoGo (GHG Gouda) 15 jaar

Vandaag (18 september 2016) bestaat GoGo precies 15 jaar. Een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen 15 jaar en vooruit te kijken. De club is op 18 september 2001 opgericht door vier personen. Twee van de vier oprichters (Ad Jansen en Alfonso Pijnacker) zijn nog steeds lid.

Paulus “GoErwt” van Galen heeft veel ondersteuning gegeven tijdens de opbouw van club; o.a. door het geven van bevlogen beginnerscursussen. Oorspronkelijk was de club onderdeel van een speeltuinvereniging.

de-sluis

Het aantal leden schommelt tussen de 8 en 13 leden. De club speelt om de week op dinsdagavond (in de oneven weken). Door de samenwerking met de clubs uit Alpen aan den Rijn en Zoetermeer wordt er zo’n vijf borden gespeeld. In de even weken wordt er wisselend gespeeld in Alphen en Zoetermeer. Deze avonden worden ook door een aantal Goudse spelers trouw bezocht.

Vier speellocaties in Gouda

De club speelt inmiddels op haar vierde speellocatie. We begonnen in de hal van de speeltuinvereniging; mooi gelegen bij het sluizencomplex aan de rand van Gouda.

buurtsteeDe tweede locatie was in het Buurthuis “de Buurtstee” nabij het winkelcentrum Bloemendaal. Enkele jaren werd besloten om aan te sluiten bij de andere denksportverenigingen (bridgers, dammers, schakers) in Gouda en werd er gespeeld in een zaal van sporthal de Mammoet. Een belangrijke reden voor de aansluiting was het gezamenlijk promotie maken voor de denksporten in Gouda.

8396928051_3050175039_h

In 2013 hebben de denksportverenigingen een eigen gebouw in Gouda gekregen die we delen met biljarters. Het gebouw “Centrum de Hoog” is een initiatief Jan de Hoog die vele jaren actief was als biljarter en bridger in Gouda. Het heeft twee verdiepingen van 400 m2 en verschillende zalen. Helaas heeft Jan de Hoog de opening niet kunnen meemaken; hij is enkele weken voor de opening overleden.

Promotieactiviteiten en Toernooien

Om een club levend te houden is regelmatig nieuw bloed nodig. GoGo heeft een groot aantal verschillende promotieactiviteiten georganiseerd. In de beginjaren zijn flyers huis-aan-huis verspreid. In huis-aan-huis bladen werden beginnerscursussen aangekondigd. Door een samenwerking met de Brede School Gouda hebben we zo’n 400 kinderen Go-les gegeven.

School Go

Samen met de andere denksporters maken we regelmatig promotie in de winkelcentra van Gouda.

Promotie in Winkelcentrum Bloemendaal

Vorig jaar hadden we de primeur met de het grote Go demonstratiebord en dat gaf veel bekijks; van zeer jong tot zeer oud.

prijsuitreiking

Regelmatig organiseren we toernooien. Het derde lustrumtoernooi werd bezocht door 13 spelers waarvan ongeveer de helft van buiten Gouda. Paul de Waal uit Utrecht heeft het toernooi gewonnen. Hij kreeg de prijs uitgereikt door oprichter Ad Jansen in het bijzijn van medeoprichter Alfonso Pijnacker en onze ondersteuner “GoErwt”.

De toekomst: Groene Hart Go

Dit jaar is besloten om de samenwerking met Alphen en Zoetermeer verder te verstevigen door het samenwerkingsverband “Groene Hart Go”.

gouda

Zoals hiervoor al aangegeven werd er al nauw samengewerkt. Op elke dinsdag wordt er Go gespeeld. Er is een gezamenlijke ladder en een gezamenlijke knock-out competitie. Daarnaast spelen twee gezamenlijke teams mee in de landelijke competitie.

Alphen aan den Rijn

Tot dit jaar betaalden de leden apart contributie per vereniging. Sommige Goudse leden waren ook lid in Alphen en betalen dubbele contributie. In Zoetermeer was geen formele club meer maar werd er wel gespeeld in de gemeenschappelijke huiskamer van Rob Groeneveld.

zoetermeer

Per 1 juli hebben we de krachten gebundeld onder de titel van “Groene Hart Go (GHG)”. Er wordt gezamenlijk contributie geheven, promotie gemaakt en er is een gezamenlijk bestuur. De lokale clubs blijven bestaan maar presenteren zich als GHG Alphen, GHG Zoetermeer en GHG Gouda. Ook is er een gezamenlijke website: www.groenehartgo.nl

img_0129

Door de samenwerking tellen we nu zo’n 20 leden. Zover ons bekend is onze constructie uniek voor Nederland. De komende jaren willen we dit ledental verder uitbouwen maar vooral met veel passie Go blijven spelen. En vanzelfsprekend is iedereen als gast van harte welkom op onze clubavonden op één van onze drie speellocaties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: