Hectische slotdag externe competitie

De slotdag van de externe competitie kende een hectisch verloop voor ons tweede team. De slotdag werd op 30 juni gespeeld in Utrecht en beide teams van Groene Hart Go waren van de partij. Ons eerste team werd kampioen in de tweede klasse! Op de foto staan Anne, Joost en Sjoerd met de prijzen. Daarnaast staat Mark die als speler van het tweede team de individuele prijs won als speler met de steilste sterktecurve in de derde klasse.

Ons eerste team stevende rustigjes aan op de groepswinst in haar klasse. Beide wedstrijden werden met 2-1 gewonnen. Anne en Sjoerd wonnen beide partijen; Joost had een mindere dag met twee verliespartijen. Door de groepswinst promoveren ze terug naar de eerste klasse.

Mark beleefde ondertussen met de rest van ons tweede team (Tommy en Rob) een zeer heer hectische slotdag. Zij moesten spelen tegen Groningen 4 en 5. Wat veroorzaakte deze hectiek:

  • De eerste in de ochtend geplande wedstrijd werd verschoven naar de middag
  • Twee van de drie de bordspelers van Groningen 5 bleken verhinderd.
  • De derde bordspeler van Groningen 4 moest tijdens onze wedstrijd nog worden opgehaald door de teamcaptain van het Utrechtse station. Tijdens deze actie was onze teamcaptain Tommy druk bezig contact te zoeken met de Groningse teamcaptain wat helaas ten koste ging van zijn concentratie. Uiteindelijk was de derde bordspeler toch gearriveerd en had hij nog precies een minuut speeltijd op de klok voor de partij tegen Marc. Dit betekende opnieuw een snelle winstpartij voor hem vanwege directe tijdsoverschrijding van zijn tegenstander
  • De partij van Tommy op het eerste bord was intussen door het de vele interrupties in een ramp veranderd en werd door hem verloren
  • De beslissing moet daardoor vallen op bord 2 waar Rob speelde. Hij stond achter maar in het eindspel kon hij het via een on-Robbiaanse schwindel weer spannend maken door een dode sliert weer aan zijn gebied vast te maken met als extra cadeau ook nog gebiedspunten cadeau. Hij won op het bord maar verloor door de komi met 3 en een halve punt
  • In de laatste partij tegen Groningen 5 kon maar op één bord worden gespeeld. Omdat Marc in de vorige wedstrijd niet had gespeeld mocht hij de GHG eer verdedigen. Dat bleek een goede zet want deze partij won hij en bovendien speelde hij tegen een sterkere tegenstander dan oorspronkelijk op bord 3.

Het tweede team eindigde hierdoor op de vijfde plaats. De eerste plaats was voor Groningen 4 en de laatste plaats voor Groningen 5.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: